تحولات منطقه

براساس آمار موجود تعداد ۵۵ کارگاه سنتی و صنعتی تولید گلاب و عرقیجات گیاهی در استان یزد فعال می باشند که ظرفیت تولید آنها ۵۳ هزار تن در سال برآورد می گردد.

فعالیت ۵۵ کارگاه سنتی و صنعتی تولید عرقیجات گیاهی در استان یزد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد، مدیر صنایع تبدیلی و غذایی این سازمان با اشاره به اینکه در کارگاه‌های تولیدی گلاب و عرقیجات گیاهی ۱۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم به کارگرفته شده اند افزود: از این تعداد کارگاه تنها ۵ کارگاه دارای پروانه بهره برداری صنعتی و بهداشتی بوده که ظرفیت تولید آنها ۶۴۳۱تن و سرمایه ثابت انجام شده، برای آنها ۵۵ میلیارد ریال است که موجب اشتغال مستقیم ۶۵ نفر را فراهم نموده است.
علیرضا طاقه باف تنوع محصولات تولیدی کارگاههای صنعتی را شامل گلاب و ۷۰ نوع عرقیجات گیاهی اعلام کرد که در بازارهای استانی و کشوری عرضه شده و بخشی از آن به کشورهای عربی و آسیای میانه صادر می‌گردد.
وی افزود: در راستای ساماندهی سایر کارگاه‌های سنتی و تشویق و ترغیب دارندگان این کارگاه‌ها جهت اخذ جواز تأسیس نیمه صنعتی یا صنعتی شدن واحدهای تولیدی اقدامات مؤثری صورت گرفته است و تاکنون ۳۳فقره جواز تأسیس با ظرفیت تولید ۳۲۶۸۷تن صادر شده است که پیش بینی می‌گردد با بهره برداری از آنها در سالهای آتی زمینه اشتغال ۳۱۸نفر فراهم شود.
طاقه باف، کم آبی و حذف بخش وسیعی از گیاهان مرتعی، کاهش سطح زیر کشت محصولات زراعی و گیاهان دارویی، فصلی بودن تولید، کمبود مواد اولیه و تأمین آن از استان‌های مجاور را که باعث بالا رفتن هزینه‌های تولید و قیمت تمام شده محصول می‌شود، از عمده ترین مشکلات پیش روی تولید کنندگان دانست و یادآور شد: مدیریت صنایع تبدیلی و غذایی استان به عنوان متولی ساماندهی و حمایت از کارگاههای صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی ضمن ارائه خدمات در زمینه صدور جواز تاسیس و صدور پروانه بهره برداری و انجام مشاوره های فنی و اجرایی تمام تلاش خود را در خصوص تامین منابع مالی افراد تحت پوشش با استفاده از اعتبارات و تسهیلات ملی و استانی اعمال نموده و امیدورایم صنعت گلابگیری و تولید عرقیجات گیاهی در آینده نزدیک شاهد حداکثر شکوفایی و بالندگی خود باشد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.